Er det tid til at vælge skole for dit barn, og er du i tvivl, om hvorvidt friskolemiljøet er noget for jer? Herunder på siden kan du læse en masse omkring vores skole, samt hvordan du indskriver dit barn til at starte det kommende skoleår.

Kort om os

Vi er en Friskole beliggende midt i hjertet af Fyn, i Gislev, i et lille lokalt miljø med skolebusrute lige til døren. Vi har eksisteret siden år 1874 og tilbyder 0.-9. kl. med afgangseksamen. Alle vores klasser er små klasser under 20 elever og har et tæt og nærværende undervisningsmiljø med masser af kreativitet, musik og bevægelse på tværs af klasserne. 

bog

Der går +105 elever på vores skole

pære

0. - 9. klasse med afgangseksamen 

tale

Internationale samarbejder med rejser, besøg og udveksling

indskolingen

Udeskole for indskolingen 

blyant

SFO-tilbud t.o.m. 3. klasse

børnehave

Vuggestue og børnehave tilknyttet skolen

teater

Teateruger, musik & projekttimer

bike

Lejrskole & ekskursioner for alle klasser

Børnehaveklassens hverdag

Hver morgen mødes hele skolen til fælles morgensang klokken 8 og synger dagen ind. For de små klasser, er der efterfølgende morgenenergi i gymnastiksalen, hvor dit barn får bevæget kroppen. 

Vores undervisning består af vekslen imellem fysiske læsebøger, skrivehæfter og tablets. Med tablets kan vi lege og lære samtidig, og vi bruger dansk udviklede undervisningsværktøjer, til stavning, læsning og matematik, som et supplement til undervisningen. 

Vores mindste elever har korte undervisningsdage, og en dag om ugen vil dit barn modtage undervisning udenfor – det som vi kalder udeskole. Vi har et udendørs undervisningslokale med bålplads og shelter som vi benytter hele året rundt, og vi benytter os også af skolens og byens mange grønne arealer. Alt det, der læres ude, tages efterfølgende med ind i klasselokalet.

 I dit barns spisefrikvarter, vil der blandt andet være højtlæsning, så det sikres, at alle får mad i maven, før det er tid til leg på skolens nyanlagte store legestativ med dertilhørende svævebane, multibane og de resterende grønne områder. 
Når skoledagen er slut, er der tilknyttet SFO tilbud, der går til og med 3. klasse. Her er der rum og tid til masser af bevægelse, leg, krea og omsorg for dit barn. 

Lyder det ovenstående som noget for jer og jeres barn? så kom ud og besøg os!
 

Kom og besøg os på Gislev Friskole 

Kom til åbent hus hos os, se skolen og hør om alt det, som vi kan tilbyde dit barn 

Åbent hus:
torsdag d. 6/11-25
Indskrivningsmøde til børnehaveklassen:
torsdag d. 6/11-25
 

Åbent hus:
torsdag d. 5/11-26
Indskrivningsmøde til børnehaveklassen:
torsdag d. 5/11-26

Book et besøg en anden dag, vi står klar!
Ring til kontoret på tlf: 62 29 12 92
Eller skriv til os på: kontor@gislevfriskole.dk


Sådan indmelder og indskriver du dit barn til Gislev Friskole

Skoleindskrivningen foregår i to trin. Det første er indmeldelse af dit barn hos os. Det andet er den digitale kommunale skoleindmeldelse, der skal sikre, at din bopælskommune bliver oplyst om, at dit barn starter i skole. Indmeldelsen hos os samt skoleindskrivningen kræver begge forældres underskrift, hvis der er fællesforældremyndighed. 

Indmeldelse til skolen, trin 1

Ring til os og book et møde og en rundvisning, så I kan se vores skole. Vi har et princip om, at vi ønsker at møde alle forældre inden vi aftaler indmeldelse på vores skole. Når mødet er afholdt, udleveres en fysisk indmeldelsesblanket, som skal underskrives af begge forældre og afleveres udfyldt på skolens kontor. 

Digital indskrivning, trin 2

Du har på forhånd modtaget et brev i din digitale postkasse fra din bopælskommune, hvor det oplyses, at der snart åbnes for den digitale indskrivning. 
Klik her, log in med mit-id og indskriv dit barn via Faaborg-Midtfyn Kommunes digitale indskrivning. I indskrivningsprocessen oplyser du blot, at dit barn er indmeldt på Gislev Friskole. 
 

Hvad sker der efter du har tilmeldt og indskrevet dit barn

Efter indmeldelse af dit barn hos os, modtager du en bekræftelse, hvori vi skriver, at dit barn er sikret en plads hos os. Skulle vi have spørgsmål til blanketten eller til jer, så sørger vi for at kontakte jer.
Efter den digitale indskrivning, modtager du en bekræftelse fra din kommune i din digitale postkasse. Her kan du dobbelttjekke, at Faaborg-Midtfyn Kommune har registreret, at du har valgt at indskrive dit barn hos os. 
 

skolen

Gammel skole - med moderne tankegang

Tryghed, trivsel og fællesskab er vores nøgleord, og de står altid øverst på vores dagsorden. Vi er en gammel skole, der så dagens lys i 1872 og vi blev oprettet ud fra de Grundtvig-Koldske skoletanker, hvilke vi stadig følger. 

Hos os lægger vi især vægt på oplysning, der fører til selvstændig tænkning, og de medrivende fortællinger, der løfter fællesskabet og interessen i hinanden som mennesker, da vi synes, det er en fantastisk måde at gøre den næste generation klar til at være demokratiske medborgere på. 

Hos os lærer vi dit barn vigtigheden af at byde ind i fællesskaber, have tillid til andre og tale om tingene, så dit barn dermed kan føle sig tryg og trives. Vi synes, at det er et altafgørende fundament, der er med til at skabe gode læringsprocesser for dit barn og dets skolekammerater. Vi dyrker fællesskabet, prioriterer det i og uden for skoletiden og gør meget ud af, at opelske fællesskabsfølelsen i vores daglige virker med vores elever. 

Friskole kontra folkeskolen

Vi er en Friskole, og det betyder, at vi er en privatejet skole, og at der dermed også betales for at gå på skolen. Vi får tilskud fra kommunen og efterlever de statslige undervisningskrav, men samtidig kan vi tilbyde en langt mere varieret undervisning, da vi selv lægger fagplaner og bestemmer fag, temaer osv. Fordi vi er en friskole, skal I som forældre også selv stille tablets og senere bærbar til rådighed for barnet.

Klik her og kom over og se gældende takster for skolen og de forskellige SFO-tilbud

SFO-tilbud til og med 3. klasse

Vi tilbyder dig og dit barn forskellige SFO-tilbud, der går til og med 3. klasse. Vi har morgen- og eftermiddags SFO, og hvis dit barn skal starte i børnehaveklassen, har vi fra den 1. april og frem til den 1. august også et tilbud om MiniSFO.

I SFO’en arbejder vi meget med inkludering af børnene i de daglige beslutnings- og gøremålsprocesser, så dit barn på den måde opbygger en større selvstændighed.

Morgen SFO fra kl. 06.05

Har du et arbejde med tidlige mødetider, så har du mulighed for at tilmelde dit barn til vores morgen SFO som åbner allerede kl. 06.05. I morgen SFO’en kan dit barn også få morgenmad og en rolig morgen med hygge og omsorg. Morgenen starter i børnehavens lokaler, og klokken 7.30 rykker vi hen i SFO’en, der ligger i indskolingens bygning. Åbningstiden er fra kl. 06.05 frem til skolen ringer ind kl. 08.00.

Eftermiddags SFO fra kl. 13

Klokken 13 åbner vores eftermiddags SFO. Lokalerne ligger i samme bygning, som dit barn modtager undervisning i, så dit barn kan nemt gå hen til SFO’ens lokaler, når skoledagen er slut, og lade jakken hænge på knagen. Pædagogerne er kendte ansigter for dit barn, da de også har noget af deres daglige gang i undervisningen.

SFO’en er lige så meget et tilbud om udendørs aktiviteter for dit barn, som de indendørs. Listen af mulige aktiviteter er lang, og der er masser at tage sig til. Der er mulighed for at fordybe sig i det kreative, for bevægelse i gymnastiksalen, eller for leg og aktiviteter udendørs.

LEGO’en og legetøjet bugner i kasserne, smykkerne venter på at blive produceret, pap, glimmer, fjer, farver og andet krims krams venter på et fantasifuldt sind, og højtidsaktiviteterne er altid lige om hjørnet.

Hvis der ikke er behov for, at dit barn skal i SFO på daglig basis, så er det muligt at købe klippekort til både morgen- og eftermiddags SFO’en. På den måde har I mere fleksibilitet i jeres hverdag og kan gøre brug af vores SFO-tilbud, når I har et behov for det. Klippekortet består af ti klip, og man kan maksimalt bruge de ti pr. måned.

Klik her og kom over og se alle takster for skolen og de forskellige SFO-tilbud

Forårs SFO til de kommende børnehaveklassebørn

Når dit barn skal starte i børnehaveklasse hos os, tilbyder vi, at dit barn fra 1. april starter i vores Forårs SFO. Her er dit barn i indskolingens bygning i dagtimerne, hvor det bliver tryg ved og bekendt med skolens daglige rytme, og vil i et roligt tempo lære, hvordan det er at være et skolebarn hos os. En gang om ugen vil dit barn indgå i udeskole undervisningen sammen med vores børnehaveklasse og 1. klasse. På den måde lærer dit barn også vores kommende 1. klasses elever at kende, hvilket kun er et plus, da vores børnehaveklasse og 1. klasse altid har udeskole undervisning sammen, blandt andet for at skabe et godt sammenhold eleverne imellem.

I vores Forårs SFO behøver dit barn ingen skoletaske, blot en madpakke, drikkedunk og overtøj efter vejret.

SFO

Udeskole for de mindste klasser

Ude hele året rundt 

Det lægger os meget på sinde, at eleverne lærer at bruge og nyde naturen, netop derfor har vi indført udeskole, hvor eleverne fra børnehaveklassen til og med 3. klasse har undervisningen udenfor en gang om ugen. Her undersøges naturen, så børnene bliver bevidst om den, de lærer praktiske færdigheder og behandler naturfaglige emner, der trækkes med ind i undervisningens andre fag. 

Snit en pind og find en fugl 

Vi har et udendørs undervisningslokale med tilknyttet bålplads og shelter, her kan der snittes pinde til snobrød, der kan indsamles småpinde til bål i vores tilhørende skovareal, der laves mad over bål og der kan også undersøges svampe og smådyr. Dit barn vil komme med rundt i byens nær omliggende grønne områder, hvor vi f.eks. undersøger åens dyreliv, gransker skovene for svampe, ser på blomster og træer, med kikkert om halsen spejder efter fugle til lands, til vands og i luften og dit barn vil få brugt sin krop og sit sind på en og samme tid. 

Undervisning under åben himmel

Udeskoledagen byder på masser af læring gennem bevægelse og kreativitet, og de traditionelle inde fag, som stavning og matematik, tages i brug, når vi sammen udforsker og lærer om alt det, som udelivet indebærer. De mange timer udenfor skaber ligeledes en genkendelig tråd for dit barn, da det fra børnehaven har været vant til masser af udendørsleg, og det giver en tiltrængt afveksling fra den mere stillesiddende undervisning, og skaber ligeledes en god ramme for en masse socialt samvær på tværs af klasserne. 
 

Byg og hyg

Bogstavleg

Samlæste klasser, hvad er det?

Gislev Friskole er en lille skole, når vi sammenligner os med de store kommunale folkeskoler.  Det betyder, at små årgange og dermed små klasser kan blive samlæst med en anden klasse i flere fag. Om en klasse bliver samlæst, afhænger altså af klassens elevantal og beslutningen om sammenlægning sker typisk, når klassen starter i 1. klasse.

I praksis deler to klasser samme klasselokale, og modtager fælles undervisning fra en lærer, som søger for at tilpasse undervisningen til hvert sit klassetrin. Når en klasse bliver samlæst med en anden klasse, følges de ad frem til de går ud af skolen, medmindre klasserne bliver så store, at vi opdeler dem.

Klasserne betragtet i udgangspunkt som en fælles klasse i sociale sammenhænge, fx børnefødselsdage, lejrskoler, eksklusioner, til sociale arrangementer.

Børnekontoret, en hjælp til dit barn

Vi ved, at ingen børn er ens, og at der i løbet af en undervisningsdag kan opstå et behov for mere hjælp eller ro til bestemte opgaver. Derfor har vi hos os to Børnekontorer, der er åbent sideløbende med undervisningen. Her sidder der en støttevoksen klar til at hjælpe dit barn med opgaveløsningen, forståelse for opgaverne og til at skabe ro og fokus.

Børnekontoret er åbent for alle, men henvender sig især til børn med tildelte støttetimer eller særlige behov fx ordblindhed eller koncentrationsbesvær. Vi har et børnekontor i begge vores undervisningsbygninger.

Fælleslæsning

Tavle

Forældreengagement

Der er fra skolens side en forventning til forældreengagement. Og heldigvis elsker vores forældre at engagere sig!

Som forældre til et barn på Gislev Friskole foreligger der et krav om, at I begge som minimum tilmelder jer et af vores otte forældreudvalg, det kunne f.eks. være PR,- jule,-  eller vedligeholdelsesudvalget. Her får I mulighed for at bidrage med jeres styrker og idéer, så vi sammen skaber en bedre skole.

Mængden af udvalgsarbejde varierer en del fra udvalg til udvalg, men begrænser sig typisk til få dage på et helt kalenderår.

Udover udvalgsarbejdet, har du også mulighed for at være en del af vores engagerede forældrebestyrelse. . Bestyrelsen mødes otte gange om året og tager stilling til alt fra økonomi til nye tiltag, og har en aktiv rolle i udviklingen af skolen sammen med den daglige ledelse. Når I deltager på den årlige generalforsamling i foråret og er der mulighed for stille op til bestyrelsen, hvor man vælges ind for 1 eller 2 år af gangen.

Brug for flere oplysninger? 

Har du brug for flere oplysninger, så kan du kontakte følgende af vores ansatte. 

skoleflyt

Maja Grøndal Kvist

Maja Grøndal Kvist

Institutions- og skoleleder

  1. skoleleder@gislevfriskole.dk
  2. 81404645
  3. For spørgsmål vedrørende vores værdigrundlag, undervisningsplaner, samarbejde m.m., kontakt Maja

Troels Juul Hansen

Troels Juul Hansen

Afdelingsleder for børnehus og klub

  1. TJH@gislevfriskole.dk
  2. 81404641
  3. For spørgsmål vedrørende vores SFO-tilbud kontakt Troels

Daniel Molls Jensen

Daniel Molls Jensen

Afdelingsleder for specialindsatser og børnemiljø

  1. dmj@gislevfriskole.dk
  2. 81404641
  3. For spørgsmål vedrørende indskoling og støtte til dit barn kontakt Daniel