Overvejer du, om dit barn skal skifte skole, og er du i tvivl om, hvorvidt friskolemiljøet er noget for jer? Her på siden kan du læse en masse omkring vores skole, samt hvordan du får indmeldt dit barn hos os, og om skiftet til vores skole. 

Kort om os

Vi er en friskole beliggende midt i hjertet af Fyn, i Gislev, i et lille lokalt miljø med skolebusrute lige til døren og cykelstier fra Ryslinge, Trunderup og Kværndrup. Vi har eksisteret siden år 1874 og tilbyder 0.-9. klasse med afgangseksamen. Alle vores klasser er små klasser med under 20 elever, og de har et tæt og nærværende undervisningsmiljø med masser af kreativitet, musik og temauger på tværs af klasserne. 

bog

Der går +105 elever på vores skole

pære

0. - 9. klasse med afgangseksamen 

tale

Internationale samarbejder med rejser, besøg og udveksling

indskolingen

En del af Erasmus 

blyant

Sprogundervisning 

teater

Teateruger, musik & projekttimer

bike

Lejrskole & ekskursioner for alle klasser

børnehave

Samlæste klasser for sammenhold

Samlæste klasser, hvad er det?

Små årgange og dermed små klasser kan blive samlæst med en anden klasse i flere fag. Om en klasse bliver samlæst, afhænger af klassens elevantal og beslutningen om sammenlægning sker typisk omkring 1.-2. klasse. Er du interesseret i at vide hvilke klassetrin som samlæses, er du velkommen til at kontakte kontoret.

I praksis deler to klasser samme klasselokale til hverdag, og modtager fælles undervisning fra en lærer, som sørger for at tilpasse undervisningen til hvert sit klassetrin. Når en klasse bliver samlæst med en anden klasse, følges de ad frem til de går ud af skolen, medmindre klasserne bliver så store, at vi opdeler dem.

Klasserne betragtet i udgangspunkt som en fælles klasse i sociale sammenhænge, fx børnefødselsdage, lejrskoler, eksklusioner og arrangementer.
 

En dag på Gislev Friskole 

Hver morgen mødes hele skolen til fælles morgensang klokken 8 og synger dagen ind. Dog har vores store elever, 5.-9. klasse, to gange ugentligt ”TV-Avisen”, hvor nyhederne i mediebilledet, herhjemme som i udlandet, drøftes og debatteres.

Blæs - Musikundervisning med blæseinstrumenter

Gennem Faaborg Midtfyn kommunes musikskole har vi et særligt tilbud til vores elever i 4. og 5. klasse. I en time om ugen kommer undervisere fra Musikskolen til os og underviser eleverne i saxofon og klarinet. Undervisningen giver de unge læring om noder og de får rig mulighed for at vise, hvad de kan, når de deltager på den årlige musiksskoledag i Tivoli, Gislev Musikfestival samt til fælles musikarrangementer med andre skoler.

Bredt internationalt samarbejde

Vi har internationale rejser og besøg, samt udveksling, der er med til at fremme kvaliteten i vores undervisning, og flere af FN’s verdensmål er implementeret gennem vores internationale samarbejde. Vores store internationale profil og de rejser eleverne kommer på er med til at åbne elevernes øjne for verden omkring os, og det skaber en medmenneskelig forståelse og tolerance hos dem.

I undervisningen af vores større elever arbejder vi med skriftlig kommunikation med elever i andre lande. Det gør vi typisk i forbindelse med rejser eller venskabsklasser. Vi har erfaret, at kommunikation, der starter i klasserummet, ofte glider over i fritiden, hvor kommunikationen fortsætter på de sociale medier. Den form for læring er “usynlig” for eleven, men en indikator på succes for os.

Fra 4. - 9. klasse har dit barn mulighed for at vælge valgfaget internationalt udsyn. Her er der tid til at gå i dybden med skolens internationale projekter og samarbejder. Dit barn vil forberede fremlæggelser, præsentationsfilm m.m., der alle foregår på engelsk, og der vil være flere internationale aktiviteter, der skal tages del i.

En Erasmus plus skole

I 2021 blev vi akkrediteret til at blive en Erasmus plus skole, hvilket vi er meget stolte af. Det betyder, at skoler i resten af Europa ved, at når de påbegynder et samarbejde med os, så er vi forhåndsgodkendt af EU til at deltage i eventuelle nye projekter. Vi er altså sikre på, at vi får støtte af EU, når vi søger om penge til rejser, som del af et projekt. Vores akkreditering gælder til og med 2027. Læs mere om vores internationale profil her(link til undersiden “Den internationale profil på Gislev Friskole 2021/22”).

Projekttimer

Som et nyt tiltag i 2024 har vi opstartet Projekttimer, hvor eleverne selv er med til at bestemme hvad de undervises i. Nye spændende fagmodul udbydes ca. hver 6. uge og typisk kan eleverne vælge mellem 3-5 forskellige moduler fordelt på både boglige, kreative og fysiske emner. Undervisningen i projekttimerne sker på tværs af klassetrinene fordelt på indskolingen, mellemtrinet og udskolingen. Emnerne spænder vidt og kan være alt fra håndarbejde, at lære 10-finger systemet, viden om EU eller fysiske timer med yoga og boldspil. Projekttimerne kan også bruges som en ekstra hjælp til de elever som skal have et læseløft.

KREA

Vores elever har et fag, vi kalder KREA. Her har vi samlet flere fag under det samme tag, og tilbyder undervisning i billedkunst, hjemkundskab, håndværk og design. I billedkunst males der f.eks. selvportrætter og arbejdes med former og farver, der kokkereres skønne retter i hjemkundskab og læres om ernæring, og i håndværk og design får dit barn et godt kendskab til håndværkets mange facetter.

I 4., 5. og 6. klasse undervises der i tre fag pr. år. I praksis betyder dette, at fagene skifter ca. hver fjerde måned hen over et skoleår. I 7. og 8. klasse vil dit barn modtage undervisning i hjemkundskab med henblik på eksamen i slutningen af 8. klasse.

Teateruger (projektledelse)

Hvert år har hele skolen et fælles teaterprojekt, hvor ugen afsluttes med en stor generalprøve og efterfølgende forestillinger for forældre og bedsteforældre. Eleverne har inden ugens start taget stilling til hvilke opgaver de ønsker at arbejde med, så der er mulighed for at være alt fra kor, musiker til skuespiller, lysmand eller kulissebygger. Opgaverne tildeles efter årgangene og udskolingen har tidligere brugt ugen til bl.a. projektarbejde hvor de arbejdede med sociale medier, videoproduktion mv.

Kom og besøg os på Gislev Friskole 

Kom til åbent hus hos os, se skolen og hør om alt det, som vi kan tilbyde dit barn

Åbent hus:
torsdag d. 6/11-25
Indskrivningsmøde til børnehaveklassen:
torsdag d. 6/11-25
 

Åbent hus:
torsdag d. 5/11-26
Indskrivningsmøde til børnehaveklassen:
torsdag d. 5/11-26

Book et besøg en anden dag, vi står klar!
Ring til kontoret på tlf: 62 29 12 92
Eller skriv til os på: kontor@gislevfriskole.dk



Sådan indmelder du dit barn hos os

Skoleindmeldelsen og skoleflytningen foregår i to trin. Det første er indmeldelse af dit barn hos os. Her skal du henvende dig til vores kontor, og sikre dig, at vi har plads på den årgang, du gerne vil have, at dit barn skal starte på. Er der plads på den ønskede årgang, skal der udfyldes en blanket, denne skal udfyldes af begge forældre, og derefter skal den afleveres på kontoret til Winnie. Det andet trin er den kommunale skoleflytning. Her skal du, hvis du bor i Faaborg Midtfyn Kommune, henvende dig på dit barns skole, og lade dem vide, at dit barn skal skifte skole. 

Pause i glasgangen

Gammel skole - med moderne tankegang

Tryghed, trivsel og fællesskab er vores nøgleord, og de står altid øverst på vores dagsorden. Vi er en gammel skole, der så dagens lys i 1872 og vi blev oprettet ud fra de Grundtvig-Koldske skoletanker, hvilke vi stadig følger. 

Hos os lægger vi især vægt på oplysning, der fører til selvstændig tænkning, og de medrivende fortællinger, der løfter fællesskabet og interessen i hinanden som mennesker, da vi synes, det er en fantastisk måde at gøre den næste generation klar til at være demokratiske medborgere på. 

Hos os lærer vi dit barn vigtigheden af at byde ind i fællesskaber, have tillid til andre og tale om tingene, så dit barn dermed kan føle sig tryg og trives. Vi synes, at det er et altafgørende fundament, der er med til at skabe gode læringsprocesser for dit barn og dets skolekammerater. Vi dyrker fællesskabet, prioriterer det i og uden for skoletiden og gør meget ud af, at opelske fællesskabsfølelsen i vores daglige virker med vores elever. 

Friskole kontra folkeskolen

Vi er en Friskole, og det betyder, at vi er en privatejet skole, og at der dermed også betales for at gå på skolen. Vi får tilskud fra kommunen og efterlever de statslige undervisningskrav, men samtidig kan vi tilbyde en langt mere varieret undervisning, da vi selv lægger fagplaner og bestemmer fag, temaer osv. Fordi vi er en friskole, skal I som forældre også selv stille tablets og senere bærbar til rådighed for barnet.

Klik her og kom over og se gældende takster for skolen og de forskellige SFO-tilbud

Børnekontoret, en hjælp til dit barn og unge voksen

Vi ved, at ingen unge mennesker er ens, og at der i løbet af en undervisningsdag kan opstå et behov for mere hjælp eller ro til bestemte opgaver, der bliver givet i undervisningen. Derfor har vi to Børnekontorer, der er åbent sideløbende med undervisningen. Her sidder der en støttevoksen klar til at hjælpe med opgaveløsning, til at sætte den gode ramme for opgaven og til at skabe ro og fokus. 

Børnekontoret er åbent for alle, men henvender sig især til børn og unge med tildelte støttetimer eller særlige behov fx ordblindhed eller koncentrationsbesvær. Vi har et børnekontor i begge vores undervisningsbygninger. 
 

Motionsdag

Forældreengagement

Der er fra skolens side en forventning til forældreengagement. Og heldigvis elsker vores forældre at engagere sig! 

Som forældre til et barn på Gislev Friskole foreligger der et krav om, at I begge som minimum tilmelder jer et af vores otte forældreudvalg, det kunne f.eks. være PR,- jule,-  eller vedligeholdelsesudvalget. Her får I mulighed for at bidrage med jeres styrker og idéer, så vi sammen skaber en bedre skole for vores børn.

Mængden af udvalgsarbejde varierer en del fra udvalg til udvalg, men begrænser sig typisk til få dage sammenlagt på et helt kalenderår samt et par møder i gruppen.

Udover udvalgsarbejdet, har du også mulighed for at være en del af vores engagerede forældrebestyrelse for skolen og Børnehuset.  Bestyrelsen mødes otte gange om året og tager stilling til alt fra økonomi til nye tiltag, og har en aktiv rolle i udviklingen af skolen sammen med den daglige ledelse. Når I deltager på den årlige generalforsamling i foråret, er der mulighed for stille op til bestyrelsen, hvor man vælges ind for 1 eller 2 år af gangen.
 

Brug for flere oplysninger? 

Har du brug for flere oplysninger, så kan du kontakte følgende af vores ansatte. 

skoleflyt

Maja Grøndal Kvist

Maja Grøndal Kvist

Institutions- og skoleleder

  1. skoleleder@gislevfriskole.dk
  2. 81404645
  3. For spørgsmål vedrørende vores værdigrundlag, undervisningsplaner, samarbejde m.m., kontakt Maja

Troels Juul Hansen

Troels Juul Hansen

Afdelingsleder for børnehus og klub

  1. TJH@gislevfriskole.dk
  2. 81404641
  3. For spørgsmål vedrørende vores SFO-tilbud kontakt Troels

Daniel Molls Jensen

Daniel Molls Jensen

Afdelingsleder for specialindsatser og børnemiljø

  1. dmj@gislevfriskole.dk
  2. 81404641
  3. For spørgsmål vedrørende indskoling og støtte til dit barn kontakt Daniel