Ugen der gik - Uge 40

logo

 

Ugens oplevelser

Sikke en festlig og begivenhedsrig uge det har været. Først tog 2.-3. klasse tirsdag den 30. september til Ringe Brandstation for at deltage i et brandkursus. Det var helt forrygende - og en oplevelsesrigtur for klassen. De har prøvet at være i et røgfyldt rum, har lært om brand, har slukket brand både med brandtæppe og med vandpumpe, siddet i brandbiler, og det hele sluttede af med en lille opvisning i ting som vi IKKE måtte gøre hjemme... En af underviserne iklædte sig det helt store brandudstyr og vi stod på behørig afstand. Han snakkede med os om,hvordan man slukkede ild i en frituregryde. Derefter viste han os, hvad der sker, når man hælder vand på. Kæmpe flamme. Det sidste var en ret eksplosiv affære: han viste hvad der sker, når man brænder en deodorant af... Kabooooooom...

  

 

Onsdag var en helt særlig dag: Vores nye skoleleder, Maja startede.

 

 

 

Vejret viste sig ikke helt fra den bedste side, men det blev en rigtig dejlig dag. 7. klasse var rigtig seje og hjalp med at lave maden til alle gæsterne til receptionen.

 

 

Der mødte rigtig mange mennesker frem og bød velkommen. Det var alt i alt en rigtig hyggelig dag. Vi glæder os til samarbejdet, Maja og velkommen til!  Der er allerede sket en ny lille ting: hver morgen står enten Maja eller Mette og ønsker god morgen i skolegården før morgensang!  

 

Skolernes Motionsdag fredag den 10. oktober 2014

Fredag den 10. oktober har vi Skolernes Motionsdag. Der er udleveret seddel til jer alle med ruter og andre praktiske oplysninger. Hvis du/I vil hjælpe, så kan I tilmelde jer til enten Steffen eller Mette. Hvis I vil medbringe noget til dagen, så giv venligst besked på talonen senest mandag den 6. oktober.

 

Nye internationale projekter i støbeskeen

Vi har søgt penge til et forberedende møde om Nordplus - Det Nordiske Råds skole-samarbejdsprojekt. Vi har fundet skoler fra Island, Færøerne og Letland, som gerne vil samarbejde med os. Vi skal efter planen mødes i januar/februar 2015 og skrive en ansøgning med temaet: Small School - Big Opportunities. Projektet kommer til at løbe af stablen fra august 2015-juni 2017. Peter og Jesper skal stå for det praktiske arbejde. Det er planen, at nuværende 4. klasse skal deltage, hvis vores projekt bliver godtaget. Ansøgningsfristen er marts 2015.

Samtidig søger vi også Comenius igen. Nu hedder det bare Erasmus plus. Ansøgningsfristen til dette er februar 2015.

 

Skolefoto

Vi har udleveret folder fra Stjernefoto til fotografering den 21. oktober 2014. Vi beder om at de returneres til klasselæreren INDEN efterårsferien. Det er muligt at få taget søskendefoto - giv venligst Mette besked, hvis det ønskes, så vi kan lave en tidsplan. TAK

 

Åben bestyrelsesmøde mandag den 6. oktober 2014 fra 19.00-19.30

 

Husk stadig julebasar den 29/11-2014

Nørklegruppen efterlyser sponsorgaver. Kontakt Winnie for mere information.

 

Reception på skolen

Lørdag den 8/11-2014 bedes I ligeledes sætte X i kalenderen. Her afholder Tommy og Musiklærerforeningen Releaseparty på Tommys nye udgivelse: Fyrtøjet  - her har hele skolen og særligt Signe, Siff, Laura og Mathilde fra hhv. 4. og 5. klasse deltaget i indspilningen af CD´en. Vi håber ALLE har lyst til at deltage i receptionen, som afholdes på skolen. Nærmere invitation senere...

 

Aflevering af bøger

Fik du afleveret dine bøger? Hvis ikke, så husk dem mandag! Tak

 

Efterlysning af bøger

"GPS-morder" af Jørn Jensen - ELEVER FRA HVID BYGNING BØR OGSÅ TJEKKE

"Spøgelsesvognen" af Jørn Jensen - ELEVER FRA HVID BYGNING BØR OGSÅ TJEKKE

"Stop bombe-manden!" af Jørn Jensen - ELEVER FRA HVID BYGNING BØR OGSÅ TJEKKE

"Farfar fortæller - lynet" af Per Østergaard

"De taknemmelige døde" af Benni Bødker

"Antarktis" af Lucy Bowman

"Se! Et egern" af Øivind Berg

"Middelalderen" af Inger Byrjalsen - ELEVER FRA HVID BYGNING BØR OGSÅ TJEKKE

"Lindormen" af Josefine Ottesen

"To mål og en ko" af Rikke Mølbak

"Kampen om kronen" af Jan Kjær

"Jon har lus" af Helle Dyhr Fauerholdt

"Emil og Luna på tur" af Jørn Jensen

 

Tjek lige værelserne og bogstakkene endnu en gang. Disse mangler stadig... Giv besked på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.hvis I har nogle bøger liggende. Eller tag dem med hurtigst muligt... TAK på forhånd!

 

  Ugen der kommer – uge 41

 Skolernes motionsdag fredag den 10/10-2014. Efter en dag med masser af motion går vi på en velfortjent efterårsferie...

 

Åben skole møde onsdag den 8. oktober 2014

Som sidste år åbner skolen dørene torsdag den 6. november 2014 for de frie skolers dag: Åben skole. Mette deltager i kursus på onsdag fra 17-20, for at få ideer til indhold i dagen.

 

Kursus onsdag 8/10

Maja skal på kursus onsdag den 8. oktober hele dagen.

 

Husk nyhedsbrevet udkommer hver uge – det kommer i løbet af weekenden. Har du fået ny mailadresse, så send straks en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., så vi kan rette din mailadresse!

God weekend til jer alle…  

Gislev Friskole

Vedhæftede filer: